strona główna survival patenty rośliny jadalne i użytkowe, galeria tereny wypadowe, wyprawy
książki, linki nowości zrób to sam filmy i programy, aktualnie w TV sprzęt: pełny i minimalny
jak zacząć? jedzenie o autorze umiejętności podstawowe i zaawansow. spis treści, słownik, szukaj

Rośliny o jadalnych liściach i łodygach - jest ich najwięcej. Liści musi być naprawdę dużo żeby się nimi najeść. Do tego część liści nadaje się tylko do przyprawiania, ale wiosną to właśnie one są najczęściej zbierane: Babka; Barszcz; Bluszczyk kurdybanek; Brzoza; Buk; Cykoria; Czosnaczek; Czosnek niedźwiedzi; Czyściec; Fiołek; Gwiazdnica; Jeżyna; Komosa; Koniczyna; Kozibród; Lipa; Łopian; Macierzanka (Tymianek); Malina; Marchew; Mięta; Mniszek (mlecz); Oset; Ostrożeń; Pałka wodna; Podagrycznik; Pokrzywa; Poziomka; Przywrotnik; Rdest ostrogorzki (pieprz wodny); Rukiew wodna; Rzeżucha; Stokrotka; Szczawik zajęczy; Ślaz; Tasznik; Wierzbówka;